24 oktober 2021

Beschrijving van de werking en voordelen van zzp factoring

Een opkomende trend onder ondernemers, is het gebruik van zzp factoring. Deze dienst wordt door zogenaamde factoringbedrijven aangeboden en is over komen waaien vanuit Amerika. In dit artikel geven we een beschrijving van de werking van deze dienst en benoemen we de voordelen hiervan. Voordelen zijn er namelijk zat bij deze vorm van debiteurenbeheer! Niet voor niets is het aantal Nederlandse ondernemers met een interesse in deze dienst sterk toegenomen. Ook het aantal bedrijven wat deze vorm van debiteurenbeheer aanbiedt, is gegroeid. Lees snel verder, om te zien of dit ook voor jou en je organisatie interessant kan zijn!

zzp factoring

Facturen sneller betaald krijgen met zzp factoring

Als zzp’er ben je vaak al snel afhankelijk van de betaling van facturen door je eigen klanten, om leveranciers tijdig te kunnen betalen. Een ondernemer heeft vaak niet het eigen vermogen om de rekeningen van leveranciers vooruit te betalen, in afwachting van betalingen van klanten. Bij zzp factoring verkoop je facturen aan een factoringbedrijf. Het factoringbedrijf rekent een bepaalde fee, vaak zo’n 2-6% van de totale factuurwaarde, om de factuur bij een klant te incasseren. Dat wil niet zeggen dat er een incassobureau moet worden ingeschakeld. Vaak zal een klant immers op tijd betalen!

 Debiteur

Nooit meer wachten op betalingen van klanten

Het voornaamste voordeel van deze vorm van debiteurenbeheer is het feit dat je nooit meer hoeft te wachten op de betaling van een klant. Het factoringbedrijf zal de factuur direct voldoen, op het moment dat je deze aan hen verkoopt. Zo heb je de betaling binnen een of twee werkdagen op je rekening staan. Dit heeft het bijkomende voordeel dat betalingsachterstanden bij je eigen leveranciers voorkomen worden. Ook kun je de focus op de leukere kanten van het ondernemen vasthouden. Denk aan het zoeken naar nieuwe klanten, het uitbreiden van je productportfolio, het opzetten van marketingcampagnes, enzovoorts.