28 november 2021
laptop

Een goede nieuwe laptop

Is uw laptop ook zo traag de laatste tijd of heeft u gewoon behoefte aan een nieuwe laptop? Maar wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe laptop kom je in een zee van aanbiedingen en verschillende laptops terecht. Hoe kan je nou de juiste keuze maken voor een laptop die goed bij jou past. Want waar moet je nou echt op letten als je een laptop koopt? En hoeveel maakt het uit voor jouw keuze wat voor laptop jij koopt?

laptop

Wat voor soorten laptops zijn er?

Wanneer je op zoek gaat naar laptops zal je merken dat er 3 soorten laptops zijn. De eerste soort zijn de traditionele laptops met een windows besturingssysteem. Hiernaast heb je ook Chromebooks met Google’s Chrome OS, en de bekende Apple Macbooks die draaien op macOS. Veel fabrikanten verkopen windows-laptops, omdat deze een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Chromebooks zijn bedacht met het continu beschikbaar zijn van een internetverbinding, ze zijn tevens ook goed betaalbaar en ideaal wanneer je al jouw werk in je browser doet. En Apple macbooks hebben een uitgebreid aanbod aan programma’s en het design is erg bekend. Toch zijn deze laptops toch wel aan de prijzige kant. 

Wat voor een laptop heb ik nodig?

Maar wat voor laptop past bij jou? Hierbij is het handig om te kijken waar je laptop voor wilt gebruiken. Wil je het voor het basisgebruik, zoals surfen op het internet, het onderhouden van sociale media en email en het streamen van Netflix films dan voldoet een groot gedeelte van windows en chromebooks aan deze eisen. Maar als je liever een goede studenten laptop hebt moet je kijken naar de grote en snelheid van de laptop. Plus natuurlijk de accu. Op de website azerty.nl staat een groot aanbod van tips en eisen voor laptops in elk soort categorie, of het nou om studeren of gamen gaat. Dus wij raden om deze website zeker te bezoeken om duidelijk te krijgen wat bij u past in een laptop.